Barbaros Mh. Kardelen Sk. Palladium Tower Kat:10 Ataşehir/İstanbul
Barbaros Mh. Kardelen Sk. Palladium Tower Kat:10 Ataşehir/İstanbul
672 gen DNA + 75 RNA Panel + TMB+ MSI + PD-L1
Genetik tümör profilleme testleri, onkoloji uzmanlarına kanserin oluşma nedenine yönelik genetik veriler sunarak tedavi planlama sürecine destek olur. Onkologlar erken tanı aşamasından tedavinin planlamasına kadar her süreçte genetik verilerden yararlanır. Kanser tanısı almış hastaların mutasyonlarının incelenmesi ile tedavi sürecinin nasıl hazırlanması gerektiği hakkında ayrıntılı bir yol haritası çizilebilir.
Her insanın genetik yapısı kendine özgüdür dolayısıyla tümör özellikleri de diğer hastalara benzerlik göstermez ve kişiye özel bilgiler içerir. Tümör profillemede amaç, tümör dokusunu moleküler düzeyde analiz ederek tümör biyolojisindeki değişimleri tespit etmek ve bu değişimlere yönelik kişiye özel tedavi tasarlamaktır.
Kişiye özel kanser tedavisini gerçeğe dönüştürmek için ilk adım olarak kapsamlı genomik profilleme (CGP) yapılması gerekir.
Oncogena Moleküler Profilleme, kanser ile ilişkilendirilmiş 672 geni analiz eder.
Bu analiz DNA ve RNA füzyon genleri ile Tümör Mutasyon Yükü (TMB), Mikrosatellit Kararsızlık (MSI) ve PD-L1 (Programmed Death Ligand 1) gibi diğer genetik parametreleri inceleyerek olası tüm tedavi alternatifleriyle ilgili detaylı bir rapor ile kişiye özel bir tedavi çözümü sunar.
HRD Skorlama
Homolog rekombinasyon eksikliği (HRD= Homologous Recombination Deficiency), hücrenin DNA hasarını tamir edememesi anlamına gelir. HRD sonucunda hücrede genomik kararsızlık oluşur ve bu durum çeşitli kanserlerde tetikleyici rol oynamaktadır.
Homolog rekombinasyon eksikliği (HRD) durumunda, hücrenin genetik materyalinde hatalar oluşur ve bu DNA hataları biriktiğinde hücrelerin normal çoğalmasını veya ölümünü tetikler.
HRD, özellikle over ve meme kanserinde önemlidir. Çünkü bu kanserler için BRCA1 ve BRCA2 genlerindeki mutasyonlar önemli tetikleyicilerdir ve bu genler homolog rekombinasyon için gereklidir. Bu nedenle, BRCA1 ve BRCA2 genlerinde kalıtsal ve/veya somatik mutasyonları olan kişilerde homolog rekombinasyon eksikliği oluşur ve bu kişilerde meme ve over gibi kalıtsal olabilecek kanserlerin riski artar.
HRD'nin endometrial (rahim), prostat ve pankreas gibi diğer kanser türleri için de önemli rolü vardır.
HRD testi, over ve üçlü-negatif meme kanseri olan tüm hastalarda PARP inhibitörleri denilen yeni nesil kanser ilaçlarının kullanımının uygunluğunu anlamak için önerilir. PARP inhibitörleri, DNA tamir bozukluğu durumlarında etkili olan ilaçlardır.
Over kanserli hastaların yaklaşık %50'sinin, üçlü (triple) negatif meme kanserli hastaların %35-40'ının PARP inhibitörlerden fayda görebileceği çok sayıda klinik çalışma ile kanıtlanmıştır.
Oncogena HRD Skorlama, HRD sürecinde yer alan tüm genleri, Heterozigot kaybı (LoH) ve Büyük ölçekli değişimleri (LST) inceleyerek detaylı bir rapor sunar.
Testler, ürün ve hizmetler T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş sözleşmeli labaratuvarlarda yapılmaktadır.